Høka-trikken til Kjelsås

D 20150077.jpg

Metadata

Tittel

Høka-trikken til Kjelsås

Beskrivelse

Trikken til Kjelsås ble trafikkert av disse vognene som ble kalt «Høka-vognene» fra 1952. De ble produsert på Hønefoss Karosserifabrikk.
Da forsvant etter hvert de eldste trikkene. Noen av dem ble bygget om på Hønefoss. Man kan se forskjellen på trekk-vognen og tilhengeren fra trikken som står foran, ved at hjulopphenget er forskjellig.
De gamle ble fremdeles brukt ut på 1960-tallet. Mange husker fra de gamle åpne trikkene at det var forbudt - men fint, å kunne hoppe av fra de åpne plattformene hvor som helst og ikke bare på holdeplassene, når trikken ble stoppet av kø eller lyskryss.

Her er det to trikker som står etter hverandre på vei til Kjelsås,- endeholdeplassen. Av den første sees bare tilhengeren og den andre trikken har ikke tilhenger. Tilhengeren kunne kjøres baklengs, men bare med et ratt bak.
Bildet er fra Midtoddveien ved Kjelsåsalleen.

Dato

Identifikator

20150077

Fotograf

Sted

Bydel

Fargeinfo

Farger

Publikasjon

På Jakt & Vakt 2014/4 s.28. Lokaltrafikk mars 2010, Kjelsåsbanen 75 år av Bjørn Andersen og Terje Johannessen. På Jakt og Vakt 2008/4. Oslo Byleksikon, første utgave, Kunnskapsforlaget, Oslo 2010.

Giver

Sporveismuseets arkiv

Rettighetshaver

Historielaget Grefsen - Kjelsås - Nydalen

Registreringsdato

13.12.2015